Home » Overig » Digitale pasfoto

Digitale pasfoto

Als je competitie speelt, ben je niet alleen lid van Volleybalvereniging Ikaros, maar ook van de Nevobo, de Nederlandse Voleybalbond. De Nevobo reikt spelerspassen uit die je bij elke wedstrijd aan de scheidsrechter moet tonen. Voor deze spelerspassen zijn digitale pasfoto’s nodig. We hebben daarom van nieuwe leden en van iedereen wiens spelerspas verloopt, een digitale pasfoto nodig.

Er zijn twee manieren om een digitale pasfoto bij de Nevobo aan te leveren:

a) Je laat bij een fotospeciaalzaak pasfoto’s maken en deze door de fotograaf doorsturen naar de Nevobo.

Hiervoor werkt de Nevobo samen met honderden fotozaken. Je betaalt dan de normale kosten voor het laten maken van pasfoto’s en krijgt ook gewoon een setje afdrukken mee. Voor een vakfotograaf bij jouw in de buurt kijk op http://www.snf-pasfotoservice.nl. Na het maken van de pasfoto voert de fotograaf je gegevens in: naam, adres, geboortedatum, e-mailadres en relatiecode. Deze gegevens worden gebruikt om de foto bij de Nevobo aan de lidmaatschapsgegevens te koppelen. Vergeet niet je relatiecode op te geven; een koppeling is anders niet mogelijk. Je relatiecode is het nummer op je spelerskaart.

Als je kiest voor de vakfotograaf laat dan even (per e-mail) weten dat je geweest bent, dan hoeft ondergetekende geen actie meer te ondernemen.

b) Zelf maken.

Als je een digitale foto van jezelf kunt maken of al hebt hebt kun je deze aanleveren. De Ikaros-ledenadministratie zorgt ervoor dat jouw foto in de ledenlijst van de Nevobo (Sportlink) komt. De foto moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

Foto voorbereiden:

Maak of zoek een actuele, goed lijkende pasfoto, in kleur, van voren genomen, ogen goed zichtbaar. Maak daarvan een kleiner bestand: het mag alleen een JPEG zijn (extensie .JPG), resolutie 600×800 pixels (verhouding 3×4, staand), bestandsgrootte 256 tot 512 kb.

Noem het bestand Achternaam_Voornaam_tussenvoegsels.jpg, dus bijvoorbeeld Pietersen_Pietje.jpg of Pietersen_Pietje_van.jpg (dus met under_scores ertussen). Stuur een email met deze pasfoto naar leden@ikaros.nl

Als je hier volledig aan voldoet, maak je het voor de ledenadministratie makkelijk om je pasfoto bij de Nevobo te uploaden. Heel fijn dus als je dit zelf al zo voor elkaar hebt.

Mocht het voorgaande niet lukken dan kan het ook als volgt, maar jullie begrijpen dat dit voor mij nogal wat extra werk met zich meebrengt, dus de voorkeur gaat uit naar a of b. Je stuurt je pasfoto naar bovengenoemd adres (secretariaat). Ik scan dan de foto zelf en koppel de digitale pasfoto aan het lidmaatschap in Sportlink.

Heb je nog vragen, bel gerust: 06-30662168 of mail naar leden@ikaros.nl .

Met vriendelijke groeten,

José Claus
Ledenadministratie