Home » Overig » Historie

Historie

Beste volleybal-liefhebber (ster),

Van harte welkom in de volleybalwereld. Deze site is bedoeld om je wat meer informatie te verschaffen over de Groesbeekse volleybalvereniging “Ikaros”.

Het is natuurlijk altijd aardig om te weten hoe onze vereniging is ontstaan. Het volleybal in Groesbeek is in feite vrij laat van de grond gekomen, vooral als we bedenken dat in 1947 al een landelijke organisatie, de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) is ontstaan.

In 1961 heeft een aantal dames in Groesbeek de hoofden bij elkaar gestoken met als gevolg dat de volleybalvereniging “Irene” werd opgericht. Binnen de kortste keren speelden twee (dames-)teams op niveau in de districtscompetitie mee. De Groesbeekse mannen konden natuurlijk niet achterblijven en zochten het aanvankelijk in de recreatieve sfeer. Het ledenaantal groeide gestaag en ook de heren kregen binnen de vereniging een behoorlijke inbreng. Dit betekende wel dat het vrouwelijke “Irene” moest verdwijnen en de keus viel toen op “Ikaros”.

Deze nieuwe verenigingsnaam, die we tot op heden dus nog hebben, is afgeleid van het Griekse “Ikarus”: een jongeling met vleugels; een ambitieuze knaap die steeds hoger wilde. Op een dag wilde hij de zon zo dicht mogelijk benaderen met als gevolg dat zijn vleugels verbrandden. Een echte “hoogvlieger” dus en dat brengt ons gelijk bij de naam van ons vroegere clubblad “de Hoogvlieger” waarin voor lange tijd het reilen en zeilen binnen de vereniging werd verwoord. Nu in het digitale tijdperk is de Hoogvlieger vervangen door onze Facebook pagina en deze website.

Echter niet alleen voor het tot stand laten komen van een leuk, verzorgd clubblad verwacht het bestuur inbreng, ook dienen er behoorlijk wat taken verricht te worden door leden waardoor het voortbestaan van onze vereniging gewaarborgd blijft. Alleen wanneer elk lid een steentje bijdraagt kan “Ikaros” haar doel nastreven en dat is het beoefenen van de volleybalsport bevorderen. Denk hierbij aan coaches, begeleiders, scheidsrechters, zaalwacht, enz. en vooral niet te vergeten de commissieleden en overige vrijwilligers die in Biga voor een kopje koffie/thee of drankje zorgen.

Op donderdagavond wordt vanaf 19.15 uur competitie gespeeld in sportzaal Biga aan de Cranenburgsestraat.

Ook op zaterdag is er volop activiteit in Biga. In de ochtend vinden er trainingen plaats voor onze jongste leden. Daarna, vanaf 11:30 uur worden de competitiewedstrijden gespeeld voor de jeugd A, B en C en verschillende dames teams. Informatie omtrent competitie en trainingen vindt je elders op onze website.

Gedurende de competitiewedstrijden op de donderdagavond en de zaterdagmiddag is onze eigen kantine geopend en is iedereen welkom voor een spannende wedstrijd in de zaal of gewoon voor de gezelligheid!

Het bestuur.